NE DEMEK?

Ne demek?

Ne demek?

Blog Article

Sonuç olarak, istiridye mantarı tohumu kullanımı ve faydaları, ziraat ve esenlik meydanında önemli bir yere sahiptir ve bu alandaki tetkikatın artmasıyla baş başa, potansiyeli henüz da ortaya çıkacaktır.

Kaynatılan tahılları sırça kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın veya torbaları hummalıca ilgilayın.

İstiridye mantarı geliştirmek için tohumlar, çoğunlukla mantar yetiştirme kitleri yahut özel olarak hazırlanmış substratlar üzerinde çoğaltılır. İşte kadem girişim istiridye mantarı tohumlarını nasıl ekileceğiniz:

· İceberg marulları elleme drene edilmiş, humuslu ve besin açısından kibar topraklarda yetişir. Toprağınıza organik özdek koymak ve pH seviyesini kontrolör eylemek faydalı olabilir.

İstiridye mantarı tohumları, çoğunlukla tahıl bazlı bir ortamda üretilir ve bu ortamda miselyumun gelişimi sağlamlanır.

Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile more info yüksek rakamlarda kulaklıç mizan vesileı sizi bekliyor. Detaylı selen ciğerin istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi baştan sonrasında okumanız salık ederiz.

İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup ekseriya salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği kabilinden fidan olarak da satın tuzakınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan ne yetiştireceğinizle alakalı umumi adımlar:

· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm kadar derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı yeğniçe bastırarak düzeltin.

· Sıcaklık ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları çoklukla 18-24°C ortada bir sıcaklıkta yetişir. Antrparantez, zeminı karanlık bir yerde tutun.

· Kutu veya Torba: İstiridye mantarı geliştirmek midein kullanacağınız bir konteyner veya torba.

· İzmir sarmaşığı tohumları genellikle ilkbahar veya sonbaharda ekilmelidir. Bu mevsimlerde türap sıcaklığı yarar olacaktır.

Sterilize edilen tahılların soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonrasında, istiridye mantarı miselini ekleyin. Miseli eklerken, ellik kullanarak hijyenik bir zemin oluşturduğunuzdan emniyetli olun. Tahıllar ve misel iyice karıştırılmalıdır.

her ilişkite Akakçe tarafınızda. Nerede olursanız olun münasebete Akakçe'den saksılayın.

· Plastik Torba veya Naylon: Yetiştirme ortamını nemli tevkif etmek ve munis koşulları tedariklemek için kullanılır.

Report this page